Свързани новини

27.11.2018 16:40

Горанов е тестът за стария и бъдещия главен прокурор

Видян 9251 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Сотир Цацаров е във финалната година на своя 7-летен мандат като главен прокурор, а най-големи шансове да го наследи има Пламен Георгиев, който оглавява КПКОНПИ. Двамата поеха пред цяла България ангажимента да проверят скандала по „безвъзмездно използвания” от финансовия министър Владислав Горанов огромен апартамент от 180 кв.м. в най-луксозния затворен комплекс в България ЕСТЕ, което им прави чест, освен че е работа и по закон на прокуратурата и комисията. За тях това ще бъде истински тест, предвид факта, че цялото общество очаква с изострен интерес конкретните мерки, които ще бъдат взети. Едва ли ще приеме нулев резултат.
По закон, никой държавен служител няма право да иска, да получава или дори да му бъде само обещавана облага. Безвъзмездното използване на апартамент, а както се разбира – и на вила, е именно такава облага. И то в особено големи размери, тъй като по цените на самия комплекс ЕСТЕ наемът на квадратен метър там е 10 евро, т.е. – 1800 евро за 180 кв.м на месец. За 6 години, откакто Горанов декларира, че използва апартамента безвъзмездно, това са 253 000 лв. при курс на еврото, фиксиран на 1,95583 лв. И това е човек с 3 други собствени жилища.
Няма оневиняване от факта, че Горанов може и да не е знаел, както твърди, че кръстникът му, който му е дал площта, не е негов роднина за закона. Незнанието не е оправдание.
Още повече, и апартаментът в ЕСТЕ, и вилата в Ярема дори не са на кръстника, а на неговата съпруга. Тя пък притежава и управлява действащи фирми, което веднага поставя финансовия министър в конфликт на интереси – той е отговорен за Националната агенция по приходите. Която, както личи от страницата на КПКОНПИ не е извършила проверки по декларациите от 2017 и 2018 г. на висшите служители, което странно съвпада с обявяването от Горанов и още над 500 висши служители на подобни скандални обстоятелства. Прокуратурата следва да провери налице ли е престъпно бездействие, кой и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а