Свързани новини

19.11.2018 17:20

НЗОК и БЛС започват преговори

Видян 1186 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започват преговорите между Здравната каса и Лекарския съюз (БЛС) по Националния рамков договор за 2019 г., съобщи БНР. Преговорите трябва да приключат до 29 ноември.


Институциите договарят  цените и обемите на медицинските дейности в болничната помощ. От БЛС категорично настояват за обществен дебат за промяната в някои законови актове през Закона за бюджета като прехвърлянето на Фонда за лечение на деца и Комисията за лечение в чужбина към НЗОК, премахване на Обществения съвет към Фонда, както и преминаването на Изпълнителната агенция Медицински одит и Изпълнителната агенция по трансплантация към Агенция Медицински .


БЛС настоява в бюджета на НЗОК за догодина да се премахне възможността за прехвърляне на суми от параграф в параграф, както и за заплащане на надлимитната дейност.



Припомняме, че е предвидено Фондът за лечение на деца в чужбина да се закрие, а  функцията му да изземе НЗОК.  Другите новости от здравното министерство предвиждат НЗОК да заплаща само най-евтините медикаменти на пациентите.  Лимити се въвеждат за използване на клинично оборудване.  НЗОК съкращава и списъка от медицински изделия, които ще поема касата. И това при 1/2 млрд. лв. по-голямо финансиране?!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци