Свързани новини

19.11.2018 16:37

Дигитално обучение за училищни директори в общинската иновационна лаборатория

Видян 1324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директори на софийски училища се запознаха с иновативни технологии в сферата на дигиталните умения в Лабораторията за иновации и предприемачество на Столичната община, която се намира на ул. Сердика, веднага след ъгъла с бул. Дондуков. Екип на Майкрософт представи дигитални продукти, предназначени за обучение на ученици. Директорите имаха възможност да видят и програмиране на два робота. Роботите ще бъдат дарени на Софийската лаборатория за иновации, за да могат тук да се обучават на програмиране ученици. В срещата участваха кметът на София Йорданка Фандъкова и директорът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева.


„Тази Лаборатория функционира само от месец и половина. Тя е създадена като свободно пространство за всички, които искат да се занимават с иновации и предприемачество“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на събитието. "Вече над 600 млади хора са посетили Лабораторията и са участвали в различни обучения. С помощта на роботите, които се представят днес, ще стимулираме младите хора да се занимават с програмиране и да ги привлечем към образованието като им предоставим по-интересни възможности – посочи още столичният кмет. – Нашата цел е София да бъде град на иновациите. Чрез Асоциацията за развитие на София организираме няколко години поред  хакатони, на които поставяме пред младите хора градски задачи, на които те да търсят решение. Над 10 стартиращи компании започнаха своята работа от тези хакатони“.


Първото обучение за ученици по предприемачество и дигитални умения ще започне на 4 декември. Партньори на инициативата са Стопанският факултет на Софийския университет и Асоциацията на завършилите стопанския факултет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева