Свързани новини

15.08.2018 09:31

МВР строи Дворец на паспорта за 370 млн. лв.

Видян 2193 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството,което унищожи Търговския регистър, отпочва и ЕСГРАОН. Пак ще ни сменя личните документи.МВР иска да се построи нова сграда, в която да се печатат всички видове документи за самоличност. Бъдещият "Дворец на паспорта" е част от обществената поръчка, която от вътрешното ведомство ще обявят в сряда - 15 август.


Към 370 млн. лв. е прогнозната цена на търга за новата система за лични документи, научи “Труд” от източници в МВР. В сумата се включва не само строежът на новата печатница, но и цялостен ремонт на сградата на бившата дирекция на полицията на Лъвов мост.


Системата ще е централизирана, точно обратното на сегашната, която действа от 2010 г. В момента в страната работят 30 пункта, в които се издават паспорти, лични карти, шофьорски книжки, документи за временно и постоянно пребиваващи чужденци и др.


Занапред всички документи ще се печатат в новата сграда, която ще се строи на терен, собственост на Академията на МВР близо до столичния квартал “Симеоново”. Помещенията ще бъдат под засилена охрана с контролиран достъп – камери, сензори за движение и т.н., а системата ще притежава усилена защита от хакерски атаки.


В центъра за услуги на Лъвов мост ще се приемат заявления на граждани от всички квартали на София и населени места в страната, което цели избягването на опашки. В същото време ще останат и сегашните паспортни служби, но с двойно по-малък персонал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 валентин 30.06.2019 14:08

    Тази сграда не трябва ли да се върна на БКП, по закона на реституцията или той е избирателен.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    това е безобразие-огромен разход за да крадат пари......не си заслужава,след като ниските пенсии не се осъвремениха,а милиони живеят в мизерия-срам и безобразие..../.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния