11.12.2017 11:22

Изкуствен интелект избира подаръците вместо нас

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проучване сред потребители, ползващи устройства с достъп до виртуални помощници, показва, че изкуственият интелект все по-често заменя хората при избор на подаръци.


Оказва се, че 38% от американците вече се доверяват изцяло на виртуалния помощник при избор на подарък, в сравнение със 17% преди една година, сочат резултатите от изследването на SAP Hybris Labs.


При покупка на подарък за близки и приятели, 16% от потребителите се обръщат за помощ към изкуствен интелект. 15% от анкетираните ползват ИИ за сравнение на цени и намиране на по-добри условия, а 7% разчитат на виртуалния помощник при покупки за себе си.


46% от хората, които вече са използвали изкуствен интелект при избор на подарък, планират и в бъдеще да се доверят на виртуалните помощници. Удобството е най-често споменаваното предимство на покупките с помощта на ИИ.


Резултатите от проучването потвърждават, че интересът към изкуствения интелект от страна на търговците е напълно оправдан. Компаниите, които вече развиват това направление, са на верния път, отбелязват анализаторите.


Същевременно, прогноза на Juniper Research сочи, че към 2022 г. умни акустични системи с достъп до виртуални помощници – като Amazon Echo, Google Home и Sonos One – ще има в 55% от американските семейства.


Източник: Technews.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.