17.10.2017 12:28

20 жени с фиброаденом на гърдата ще бъдат лекувани безплатно с авангарден метод

Видян 2035 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Университетска болница по ендокринология в София започва безплатно неинвазивно лечение на фиброаденом на млечната жлеза. Екипът на проф. д-р Русанка Ковачева ще приема диагностицирани с фиброаденом жени за безплатно лечение с новаторска и щадяща медицинска технология. След внимателен преглед и анализ на случаите, то ще бъде приложено на 20 пациентки, при които е необходимо лечение. Новият медицински подход се нарича ехотерапия и използва модерна технология с високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU).


„Фиброаденомът е най-честото доброкачествено образувание в гърдите, като тази диагнозата се среща при около 10% от жените. Ехотерапията е реална алтернатива на оперативната интервенция и е много по-щадяща за пациентите. Моят опит с новаторската технология показа много висока ефективност - при еднократно лечение, обемът на фиброаденома намалява със 72,5% на първата година и със 77,5% две години след лечението. При двукратно лечение, намалението на обема достига до 90,5% на втората година. Затова възможността българските пациенти да имат достъп и то напълно безплатно до тази терапия е прекрасна новина.“ – сподели проф. д-р Русанка Ковачева. 


„Бях изключително притеснена от факта, че фиброаденомът ми растеше.  Стресът беше още по-голям, когато разбрах, че трябва да се отстрани оперативно. Затова не се поколебах да се подложа на иновативната терапия при проф. Ковачева и разбира се, въобще не съжалявам. Първо, не изпитвах никаква болка по време на ехотерапията, която продължи половин час. Най-важното е, че бучката в гърдата ми се смали дотолкова, че вече не се напипва.“, разказа пациентка, която се е подложила на ехотерапия през 2013 г. 


„Ехотерапията се прилага в редица европейски болници, както и в Азия, надяваме се скоро и в САЩ. Миналия месец тя беше включена в здравния пакет на германската полиция, след като вече се реинбурсира от различни здравни фондове в страната. Добрите резултати, до които води терапията при доброкачествените образования ни амбицират още повече. Затова започнахме клинично проучване, което включва комбинацията от ехотерапия и имунотерапия при метастазирал рак на гърдата. Иска ни се да вярваме, че резултатите ще са също толкова добри и нашата иновация ще спасява човешки живот.“, допълни Дороте Юрие от Theraclion, компанията разработила ехотерапията.   Ехотерапията използва модерна технология с високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU). Комбинацията с ултразвуково изображение позволява проследяване и контрол на терапията в реално време и гарантира нейната безопасност и ефективност. Ултразвукът се фокусира точно върху фиброаденома, предизвиквайки нагряване и намаляване на размера на прицелната тъкан. В същото време прецизният метод не позволява засягането на здравите тъкани около нея. Ефектът продължава след лечението – доброкачественото образувание става по-малко във времето.  Като реална алтернатива на оперативната интервенция ехотерапията не изисква разрез и следователно не оставя белези и увреждания. Предимството е голямо, защото при хирургично отсраняване остават не само белези по повърхността на кожата – възможно е да бъде засегната и млечната тъкан. Това може да усложни бъдещата диагностика, както и процеса на кърмене. При лечение с ехотерапия е необходима местна упойка или будна анестезия. В зависимост от размера на лекуваното образование, сесията може да продължи от 20 мин. до 1,30 ч. Няколко часа след това пациентката може да се върне към всекидневните си дейности.  Пациентите, които се интересуват от лечение с високофокусиран ултразвук, вече могат да се свържат с екипа на д-р Ковачева на 02 8956221; 0879341879 или като изпратят имейл на адрес: mc.arthendo@gmail.com  Лечението с ехотерапия при проф. д-р Ковачева е безплатно.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева