08.12.2016 10:20

Фейсбук, Майкрософт, Туитър и Ютюб се съюзяват срещу пропагандата на тероризма в Интернет

Видян 1641 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Фейсбук, Майкрософт, Туитър и Ютюб започват партньорство в световен мащаб, за да откриват и пресичат пропагандата на тероризма в Интернет, предаде АФП.


Четирите американски компании ще създадат обща база данни на т.нар. "дигитални пръстови отпечатъци" на снимки или видеозаписи с пропаганда на тероризма, които са отстранени от платформите им.


"Като споделяме тези информации помежду си, ще можем да използваме дигиталните отпечатъци, за да разпознаваме потенциално терористично съдържание в нашите платформи, достъпни за обществото", се казва в общо комюнике на компаниите.


Те уточняват, че няма да има автоматично оттегляне или блокиране на съдържание и че всяка от четирите компании ще преценява дали това съдържание нарушава нейните правила. Всяка ще решава независимо от другите кои снимки и видеозаписи ще добавя към общата база данни. Ще се започне с оттегляне от платформите на най-фрапиращите и екстремни съдържания, нарушаващи правилата на компаниите.


Освен това ще се разисква как да бъдат привлечени и други технологични фирми. Всяка от тях обаче ще продължи да прави независима преценка на исканията на правителствата или органите за сигурност за оттегляне на информация или съдържания.


Партньорството между Фейсбук, Туитър, Ютюб и Майкрософт започва в момент, когато САЩ, Европейската комисия и редица други правителства все по-настойчиво искат социалните мрежи да засилят борбата срещу джихадистката пропаганда в Интернет. Повечето социални мрежи забраняват съдържания с призиви към насилие или с възхвала на тероризма.


 Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и