24.10.2016 17:48

7 нови небостъргача в София

Видян 4209 пъти | Коментари 38
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Град в града в Лагера и Гранд Каньон в Младост, най-високата сграда в цяла България - София Скай форт на Цариградско шосе и Парадайс тауър до мола на Хладилника са планираните нови небостъргачи в столицата. В Младост вече тече разчистване на терена, но инвеститорите от Гаранти коза се оплакват от липса на активна позиция от страна на държавните институции за реализирането на проекта им за десетки милиони евро, финансиран с арабски капитали. Същата фирма стои зад проекта Град в града в Лагера, където ще има 4 високи сгради с лагуна между тях. Той вече вдигна на крак жителите на един от най-зелените квартали, които протестират срещу презастрояването. 44 етажа (202 м) ще наброява втората сграда от вече работещия комплекс Капитал Форт на групата Форт Нокс, която според бранша е с украински инвестиции. Парадайс тауър предстои в петък да получи или не ОК на експертния съвет по градоустройство. Той пък ще има 55 етажа и топла връзка с мола със същото име, който е управляван от грузински евреин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 038 Иванов 28.04.2023 14:40

    Кариерите около София вече са езера. Но трябва около тях да бъде залесено с дървета и храсти. Така те ще бъдат съставна част на бъдещ парк. Около парка да се изградят нови модерни квартали. Но за да бъде това факт, трябва всички некадърници от кметството да бъдат изгонени.

  • 037 Николина Янакиева 28.04.2023 14:29

    Кметството не трябва да пречи за изграждането на широки улици, транспортни надлези, небостъргачи и нови стадиони. Затова трябва да започне спешно строителство на нови квартали с широки улици и булеварди с много място за паркиране.На всяка метро станция трябва да бъдат изградени много паркинги.Кръстовищата да бъдат с надлези на няколко нива.Небостъргачите не заемат много място и между тях може да има много зеленина и спортни площадки.

  • 036 Петя Николова 28.04.2023 14:18

    Не трябва да се допуска строеж на грозни сгради и къщи като тези зад околовръстното в Младост при кино Арена. Боядисани са с грозни ярки цветове и приличат като гето в Рио де Жанейро.През социализма се строяха грозни и еднакви къщи като кантон. Не трябва повече да се допускат подобни грешки. Грозните и некачествени панелки трябва да бъдат събаряни вместо санирани.На тяхно място да се изграждат супер модерни небостъргачи който не заемат много площ.

  • 035 Калоян 28.04.2023 14:03

    Прекрасно ще бъде ако в софийското поле река Искър да бъде издълбана и разширена като пръстта се слага за диги и бъде залесена отстрани с дървета и храсти.Така тя може да бъде частично плавателна.Около нея да се изградят нови квартали с рядко срещани сгради и небостъргачи. Може да бъде създаден футболен клуб България и там да бъде построен негов модерен стадион. Така на него ще могат да играят и националите.

  • 034 Клаудия 28.04.2023 13:51

    След като бъде демонтиран паметника на Съветската армия,на негово място може да бъде построена Айфелова кула но много по голяма от тази на Златни пясъци.В много градове по света има триумфални арки включително и в съседните държави.В българските градове няма арки. Може дори една голяма арка да бъде изградена. Отстрани по стените и да бъдат ликовете или статуи на Кирил и Методи, Левски, Ботев, Вазов и други велики българи. Защото не трябва да се правят политически паметници и след преврат да бъдат събаряни.Небостъргачите могат да бъдат кръщавани с имената на велики българи. Две кули близнаци може да бъдат с имената на Кирил и Методи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак