01/02
30.08.2016 10:22

Безпилотен летящ хотел няма нужда от електро и ВиК мрежа

Видян 1620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какво би било да летиш над ждрела и долини или да разглеждаш пустини, без да се лишаваш от комфорта на удобната хотелска стая? Тази фантазия е в основата на концепцията „Driftscape” на HOK: мобилен, самодосатъчен и самоподдържащ се хотел, замислен да даде на гостите си силата да пътуват почти навсякъде, където пожелаят. Футуристичната кръстоска между дом и дрон наскоро се оказа финалист в конкурса „Награди за радикални иновации“ – една надпревара, която се стреми да даде гласност на иновативни идеи в сферата на хотелиерството.


Driftscape се състои от два модулни обекта: “дрифткрафт“, който е около 20 кв. м. автономно пространство за двама, и голям “оазис” в подножуието – зона за отдих и обслужване на стаята. Изградена от силно изолиращи полимерни стени с помощта на лека структурна система, прозрачната яйцевидна стая за гости ще предлага 360-градусова гледка навсякъде, където пътува, а за да пътува, тя няма да има нужда от връзка към електропреносни или ВиК мрежи. Ще може да пътува по 2-3 дена. Кржащите „дрифткрафт“-ове обещават за своите гости пълно потапяне в средата, която посещават, но в същото време и минимален отпечатък върху физическата околна среда.


Яйцевидните помещения също така ще могат да се свързват заедно. Така например три “оазиса“ в комбинация биха образували „оазис-база“ – пространство, състоящо се от общ салон, ресторант и двор.


Въпреки лудешкия дизайн на „дрифтскейп“, архитектите от HOK вярват, че техният безпилотно летящ микро-хотел би могъл да е готов за комерсиална употреба след пет години. Те посочват Ehang 184 и Puffin Personal Air Vehicle като примери за съществуващи технологии, които биха могли да подкрепят летящите безпилотни „дрифткрафт“-ове. На 5 октомври тази идея, наред с други смели предложения, ще бъдат представени като част от финала на конкурса, а публиката ще гласува на живо за определяне на победителя. Той ще получи награда от 10 000 долара в помощ на своята концепция.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но