Свързани новини

15.11.2018 11:35

Китай създаде изкуствено слънце с температура 100 млн. градуса Целзий

Видян 5523 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Китайските изследователи в опитите си да намерят голям източник на чиста енергия, създадоха невероятно изкуствено слънце, което може да достигне температури от 100 милиона градуса Целзий. Топлината е толкова голяма, че прави истинското слънце да изглежда хладно, предаде RT. За сравнение, ядрото на истинското слънце е около 15 млн. градуса Целзий.


Институтът по физика на плазмата, свързан с Китайската академия на науките, заяви, че тества изкуствено слънце, известно като Експериментален напреднал свръхпроводящ токамак (EAST).  Токамак е експериментално устройство с тороидална форма, т.е. подобна на кравай, в което се създава и удържа високотемпературна плазма. Изкуственото слънце е създадено, за да възпроизведе начина, по който звездата в центъра на нашата слънчева система генерира своята колосална енергия.


EAST е голяма пръстеновидна машина, поставена в кръгла кутия. Намира се на Science Island в провинция Анхуей в Източна Китай. Проектът използва ядрен синтез за създаване на огромна топлина; Трябват $ 15,000 на ден само, за да се включи машината.


Целта на EAST  е да разбере ядрения синтез и един ден да го използва като алтернативен източник на енергия на Земята. Това би могло да подготви пътя за използване на чиста енергия - в момента ядрената енергия, създадена чрез делене, оставя дълготраен токсичен отпадък.


Новината идва, след като Китай обяви намеренията си да пусне поредица от фалшиви спътници, за да освети градските улици през нощта. Очакванията са те да могат да заменят стандартното улично осветление и да пестят енергия.


Виж видео ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Сега астрономите мислят, че навсякъде през пространството могат да идат, към Слънцето, към Месечината и пр. Може, но ако тръгнете към Слънцето, щом излезете от Земята, ще се натъкнете на един тъмен пояс, на една такава твърда, непроходима стена. Какво ще кажете тогава? Сега някои казват, че американците щели да хвърлят една граната към Луната. Но те трябва да знаят откъде я хвърлят. Има известни места горе в пространството, през които като мине, гранатата горе ще се разтопи. Пространството е пълно с такава електрическа енергия, каквато никой човешки ум не може да си представи. Сега съвременните хора мислят, че пространството е празно и можем навсякъде да пътуваме. Не, не е така.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате