24.10.2016 17:53

Чети с нас представя най-забележителните дами на 20 век

Видян 2874 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Книгата „Непокорните диви“ на Кристина Морато събра културния елит в хотел „Маринела”, за да представи историите на седем жени-икони на 20. век – Мария Калас, Коко Шанел, Уолис Симпсън, Ева Перон, Барбара Хътън, Одри Хепбърн и Джаки Кенеди. Съдбите на всички тях са белязани от трудно детство, трагедии в личния им живот, но и от много амбиция и сила, благодарение на които успяват да достигнат до върховете на славата и да се превърнат в истински легенди.


Издателят на „Ентусиаст“ Виктория Бисерова откри литературния клуб ”Чети с нас” и обеща, че всяка втора неделя на месеца в хотел „Маринела“ ще се говори за поезия и литература. „Четенето не е скучно и самотно занимание, затова всички заедно ще дискутираме книги, които вълнуват нашите читатели.“


 


Да четат с нас бяха художниците Ставри Калинов и Румен Статков, бизнес дамата Ваня Червенкова, Анета Милкова от УС на БНТ и много наши приятели и ценители на литературата. Любен Дилов-син влезе в ролята на модератор и ценител на женските истории.


На преводача на книгата Боряна Дукова се падна честта да представи първата непокорна дива – Мария Калас. На 14 години певицата била болно от булимия девойче, което не харесвало нито себе си, нито живота си. „Децата чудо винаги се оказват лишени от истинско детство“, споделя Калас.  През погледа на стилиста Ина Асса Коко Шанел бе представена като жена с железен характер и невероятен талант. Най-забележителният дизайнер на 20. век.  Уолис Симпсън –кралицата без корона – се превръща в легенда, заради крал Едуард VIII, които се отказва от трона в името на любовта. Премиерът Уинстън Чърчил определя историята им като „любовната връзка на века“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци