18.06.2015 17:35

Меркел тресна Billa, Metro, Kaufland с 300 млн. за нагласени цени

Видян 5409 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антимонополната служба в Германия уличи в ценови картел и наложи глоби от общо 151.6 млн. евро (близо 300 000 000 лева) на седем крупни търговски концерна и четири компании за производство на храни и напитки. Търговци и производители са се договорили за цени в ущърб на крайните потребители, заяви ръководителят на антикаретелната служба Андреас Мундт в четвъртък.


В ценови сговор са уличени търговските концерни на представените у нас вериги Rewe (Billa, Penny), Kaufland, Metro и още 2, както и производителите Haribo, Ritter и Johnson & Johnson, а също и някои от големите при храните за животни, пише Медиапул.


Разследванията спрямо фирмите за производство на храни за домашни любимци и продукти за грижа за тялото са приключени, докато по отношение на производителите и търговците на захарни изделия, кафе и бира ще бъдат завършени в близките месеци.


Андреас Мундт посочи, че санкциите са по отношение на ценови практики, за които е ясно, че ограничават конкуренцията и нарушават закона за конкуренцията.Размерът на глобите за всяка отделна компания не бе разкрит.


Metro заяви, че разследването срещу нея е затворено, след като тя се е съгласила на извънсъдебно споразумение и заплащане на глобата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв