Свързани новини

28.01.2014 14:23

Ентусиаст публикува продължение на криминалната сага „Живей бързо“ от Надя Чолакова

Видян 6811 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Георги Илиев: Наздраве! Давайте бързо, че няма да е задълго!


„Ентусиаст“ публикува дългоочакваното продължение на криминалната сага „Живей бързо“ от Надя Чолакова – „Живей бързо 4. Кръв за кокаин“.


Книгата разкрива тайните на подземните босове. Животът на най-скандалните гангстери в държавата е показан отблизо, като под лупа. Всички истории са автентични и разказани от десетки свидетели. Материалите са събирани близо три години и включват всички възможни гледни точки. На фокус са наркобизнесът, мутрите и политиците. Дълго укривани връзки между тях лъсват за първи път. Надя Чолакова прави сензационни разкрития за умишлено засекретени афери с кокаин за милиарди. Истории за наркобарони и трафиканти на дрога, които често завършват с куршуми, мистериозно  изчезнали и коварни предателства. Истини за неразкрити убийства и престъпления се осветяват за първи път.


„22 юли 2005 г., Слънчев бряг. Георги Илиев празнува последния си рожден ден. Навършва тридесет и девет. Яхтата „Маями“ бръсне вълните в тържествен тур между Варна и Слънчев бряг. Георги Илиев пирува в тесен приятелски кръг. Твърде камерна компания за бохема, готов за състезание по разточителство и с най-щедрите олигарси. Този път е различно. Тузарят изглежда вял, не му идва глътка, говори двусмислено. По телефона звъни негов приятел от Франция. „Нали те помолих да дойдеш? Това ми е последният рожден ден. Ти го пропусна!“. Само месец и няколко дни по-късно, на 25 август 2005 г., пред десетки свидетели снайперист убива боса на ВИС-2 пред собственото му заведение в Слънчев бряг. Историите след смъртта на Геори Илиев са също толкова любопитни, колкото и тези преди нея.


Поредицата „Живей бързо“ проследява в детайли живота на един от най-коментираните в публичното пространство босове у нас. „Живей бързо 4. Кръв за кокаин“, издание на „Ентусиаст“, е документален роман, който разкрива най-ревностно пазените тайни около личността на Георги Илиев и империята ВИС-2. Автор на книгата е Надя Чолакова – известен разследващ журналист и майстор на криминалния репортаж. Тя проследява „делото“ на митичния бос, като се среща с над 150 информатори, включително от обкръжението му – семейство, приятели, партньори, лица, свързани пряко и косвено с него. В изданието са поместени непубликувани до този момент снимки на Георги Илиев от семейния архив, както и нови сензационни разкрития около живота и смъртта му.


С документална прецизност и в увлекателен стил Надя Чолакова разказва за възхода на Георги Илиев до бос №1 в държавата в периода 2000–2005 г. Тя проследява и последните му дни и разкрива важни факти за ВИС-2 – империя, която макар да изглежда стабилна и контролирана, в крайна сметка е взривена. Точно когато се превръща в нещо като Кръстник, животът на Георги Илиев е отнет. „Живей бързо 4. Кръв за кокаин“ дава отговори на любопитни въпроси: какви са отношенията на Георги Илиев с балканския крал на дрогата Сретен Йосич, кои са хората от най-близкото му обкръжение,  защо и кой е поръчител на екзекуцията му. Книгата ни потапя в един различен свят – свят на власт, съблазън, кокаин и кръв. Това е суровата криминална приказка на едно пожертвано поколение, което скача в престъпността по детински. Като в игра на война. Книга, която разкрива как героите стават антигерои и как триумфът издига стена на плача.


За автора


Надя Чолакова е известен разследващ журналист, майстор на криминалния репортаж. Специализира „Разследваща журналистика“ в Рим, Виена, Тирана и Букурещ. Журналистическите ѝ разследвания по петите на българския подземен свят я водят до Италия, Испания, Белгия, Холандия и Португалия. Там тя проследява българската мафия в контекста на международната престъпност. Пред нея за пръв път проговарят знакови босове от ъндърграунда като Георги Илиев, Константин Димитров-Самоковеца, Евгени Стефанов–Женята, Златомир Иванов–Баретата, Антон Милтенов–Клюна, Иван Тодоров-Доктора и др. Текстовете ѝ за подземния свят са цветни, нестандартни и различни. Публикувани са във вестниците „1000 дни“, „Континент“, „Стандарт“, „Труд“ и „168 часа“, където 9 години завежда отдел „Разследване“. Работила е в списанията „MAX” и „L’EUROPEO”. Била е водещ на рубриката „Рулетка” в  телевизионното  предаване „Станция Нова”  по Нова ТВ. Нейни очерци редовно излизат и в сп. „Биограф“, където е в ръководството на редакционния съвет. Автор е на документалните романи: „Живей бързо 1. Васил&Георги Илиеви“, „Живей бързо 2. Васил&Георги Илиеви. Обезглавената империя“, „Живей бързо 3. Време за разстрели“. „Живей бързо 4. Кръв за кокаин” е четвъртата книга на Надя Чолакова, която предлага сериозно разследване за живота на Георги Илиев, подземните босове, убийствата и бизнеса с кокаин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне