Свързани новини

24.11.2008 16:21

Олигарсите: Пламен Моллов

Видян 8881 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един човек неотлъчно бе заел мястото до Царя по време на конгреса на БСП. За първи път Пламен Моллов успя да блесне в центъра на вниманието, въпреки че политическата му кариера кара осма година.
Сив не само по коса, той е един от най-мъдрите последователи на Симеон, доколкото следва неговия твърде правилен девиз: “По-добре господари на мълчанието, отколкото роби на думите”.
Дори да му се наложи да говори, Моллов пак нищо не казва. Може да няма какво да сподели, а може просто да не му се разказва.
До момента само веднъж той бе принуден да търси медиите. В началото на годината тогавашният шеф на фонд Земеделие Димитър Тадаръков, след като му писна да търпи извиване на ръце от депутати и заместник – министри, съобщи, че ще огласи кои гравитиращи около политиката хора са точили САПАРД. Една програма, която ЕС ни спря точно поради съмнения в правилното харчене на парите по нея.
Тогава от паузата за изчакване се възползва хиперактивният медийно депутат Яне Янев, чиято партия Ред, законност, справедливост, макар и подценявана от мнозина, държи ключа за немалко важни общини. Той принуди Пламен Моллов, председател на земеделската комисия в миналия парламент – сиреч – ресорен по САПАРД, да направи важни самопризнания.
Пламен Моллов нямаше как да скрие, че Асеновградската изба, в която работи жена му, е получила 1,5 млн. евро за изграждане на мощности и за лозя, но подчерта, че в тази процедура няма никакви нарушения и че съпругата му е служител, а не собственик на фирмата.
Шефът на парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов призна също, че е давал експертни съвети на асеновградска изба, в която от години работи съпругата му. Избата спечелила няколко проекта по САПАРД, но Моллов не получил каквато и да било изгода.
Нещо повече, и без да го питат той се зарече: "Не само не се срамувам, че съм помагал с експертния си опит, а се гордея, че моята област Пловдив е първенец по усвояване на средства от САПАРД".
Това за “моята област Пловдив” не е шега. Наистина новият властелин на Пловдив е Пламен Моллов. След като елегантно се възползва от отстраняването на своя политически трамплин Владо Дончев, земеделският спец дърпа конците в региона.
Моллов неслучайно оглави и лозаро – винарската камара, където са събрани интересите на немалко големи предприемачи. По времето на Костов шеф й бе другарят Никола Николов, този виден син и тогава народен представител на Разград, чието име и международните медии прочуха покрай сделките на кръга Капитал (наричан напоследък Разградската фолклорна група). В момента бившият депутат е цитиран повече като подсъдим.
Всичко това донякъде доказва правотата на думите на фермера Петър Касев, който обясни пред Нова тв, че някои депутати си били "парцелирали" райони от страната и само с тяхно съгласие можело да бъде спечелено финансиране по САПАРД.
Новата страст на Моллов е туризмът. Днес правителството в лицето на ресорното вице Калфин ще предложи промени в Закона за туризма. Това е контрамярка срещу шефа на ПГ на НДСВ, който за малко да пробута в парламента свой вариант, въпреки съпротивата на големите играчи в сектора (с изключение на официално обявената за агент на ДС Нели Сандалска, която в името на истината не е генералска, а полковническа дъщеря, извинете ни за предишна неточност).
Намесата на кабинета най-вероятно ще предотврати създаването на предвидената от Моллов и твърде близката до него ексстюардеса Поли Карастоянова – Туристическа камара.
Ако се питате защо ни е да имаме дублираща Държавната агенция по туризъм структура, веднага ще отговорим. Защото според поправките на Моллов през нея може да премине прелицензирането и прекатегоризирането.
Звучи непопулярно, ако не се знае, че според прогнози на експерти в бранша, в тази работа ще се завъртат към 5 милиона лева бели пари годишно при почти никакви разходи. Което си е сладка работа. Особено, ако я обязди “наш” човек.
Преди да се оповестяват обаче такива неща, представяни официално като идея за обединяване на бранша, мълчанието наистина е злато. Особено за истински господар на мълчанието.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни