Jump By The River или Джъмпа, както му викат местните, е характерно заведение в Пловдив на левия бряг на Марица, който няма нищо общо с левия бряг на Париж, но си остава ляв бряг.

Свързани новини

11.04.2024 12:48

НЕ! Jump на левия бряг: забранено за софиянци

Видян 2130 пъти | Коментари 2
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Jump By The River или Джъмпа, както му викат местните, е характерно заведение в Пловдив на левия бряг на Марица, който няма нищо общо с левия бряг на Сена, но си остава ляв бряг. Най-хубавото му е малката тераса над реката, точно там, където тя в пълноводието си в момента образува бързеи, а не прилича на блато, както в останалата си част. В слънчевия уикенд, когато за пореден път посетихме този иначе нелош ресторант, едва ли бихме измислили по-добро място да седнем.

Е, седнахме, но десетина минути останахме невидими за персонала, който чудесно видя накъде отиваме. Трябваше сами да го потърсим, за да ни се обясни троснато, че не сервирал навън, само вътре. Логика: соц.Балкантурист.

Приехме злочестата съдба, преместиха ни на най-неприятната маса вътре,но каква беше изненадата ни, когато на нашата маса на открито над реката седна местна жена, на която бързо и чевръсто беше сервирано.

Значи излиза, че тук е забранено за софиянци.

Друг път ще ви обясняваме странното име - в превод "скок" на английски, само да подсетим съдържателите, че скоковете в живота не са само нагоре, а в такива едни случаи са и рязко надолу. Друг път ще разказваме повече по темата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Шопът до Смех 11.04.2024 18:59

    Разпознава се лесно, освен по номера на паркирания отпред автомобил, също и по говора, защото е правилен български език. А най-вече пък, когато посещението не е първо на това място. Където сме нагледали на грозно държание от местни граждани, веднъж даже в самия ВИП. Държанието ни беше мило и скромно, накрая даже оставихме бакшиш, въпреки че там са ни голеееееееееми длъжници.

  • 001 Смех! 11.04.2024 14:05

    И как са ги разпознали, че са софиянци? На челата им ли е било татуирано "ШОП"? Или са се държали нагло, както обикновено. Турихме ние още тия грозни работи, за да покажем нравственото състояние на така наречените шопи, да ги сравним с другите българи, особено с тракийците. Както щете, но подобни гнусни сцени са положително невъзможни от страна на тракийския, търновския, шуменския и долнодунавския българин. (Захари Стоянов, "Христо Ботйов. Опит за биография")

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което