Свързани новини

17.06.2009 17:14

Олигарсите: Как икономически експерт на ГЕРБ аха да потопи корпорацията си

Видян 6762 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бисер Боев е никому неизвестен, но през последните дни често изказва някои икономически съображения като икономически експерт на ГЕРБ. И понеже е важно да се знае кой какъв е, особено, ако ще ни управлява всички, 19’ ви дава нужната информация.
Във вестникарството има доказана от нашата история практика – хване ли се издател да прави печатница, нещата му отиват на зле. Поредното доказателство за това е управляваната до преди броени дни от Боев корпорация Икономедия. Тя се озова с проблеми за милиони и натискана от много страни, понеже се хвана с амбициозния проект сама да печата своите издания. Идеята беше безплатният Градски вестник, тръгнал през ноември и спрял в края на февруари заради удивително слаби резултати, да бъде главният тиражен мотор. Само че това не се случи, въпреки цялото пънене и дезинформация от страна на корпорацията. Изданието така и не можа да мине 40-50 000 срещу 190 000 за 19 минути само в София. Тази история се повтаря и в момента, но това е друга тема.
Икономедия използва много голям ресурс за печатарския проект и това създаде големи главоболия на неразчелия крачките си мениджър, който се гласи като ГЕРБаджия да направлява икономиката на нашата държава. И то в криза.
Това доведе не само до финансови сътресения във фирмата, но и до големи съкращения и обръщането на съдбите на реални хора, работили в корпорацията.
Представяте ли си ефекта от подобно управление, умножен по много в рамките на цялата държава?! То ни стига човек, който е доказал, че не се справя с кризата във фирмата си, да дава антикиризисен акъл на нацията...
Накрая само си позволяваме да напомним, че през мандата на Станишев управляваната от Боев Икономедия получи много, много пари по различни поръчки и програми на правителството, което сега му е “враг”.
По Костово време пък собственик на корпорацията се сдоби с уникалната възможност да бъде едновременно оценител и купувач на комбината Каолин, който и досега е гръбнак на групата. Което не е конфликт на интереси, разбира се. Особено при въз ниската цена на придобиване...  
Духовен наставник на новопокръстениия ГЕРБер май не е чужд и на толкова проклинаните от генералската партия заменки на гори? Поне сме спокойни, че Бойко Борисов сам обеща да развали въпросните сделки.


ГЕРБ редовно критикува заменките, макар подкрепящата партията местна власт в Несебър например активно да ги прави, пък и софийската да не направи изключение поне за Христо Стоичков.
Досега обаче не се е чуло някой сред фуражките да е осъдил една скандална заменка в Русе. Първо телевизия СКАТ обяви, че на 18 февруари общинският лидер на ГЕРБ и първи в листата на партията за изборите Пламен Нунев е уредил на свой работодател по договор заменка на уникален терен в сърцето на града на стойност 1 млн. лева.
Вчера в. Телеграф добави пъстрота на картината.
Нунев е идеалният ГЕРБ-ер. Той е бивш шеф на полицията в дунавския град. В момента се грижи за сигурността във фирмите на местния олигарх Красимил Даков.
На бизнесмена му се приискал половин декар до неговия хотел. Заменката е за два пъти по-малка площ – 267 квадрата пред същия туристически обект. Общината я взема, независимо от неравностойността. И решава на нея да му направи паркинг за хотела. Така реално ударът става двоен.
Сред съветниците, гласували скандалното решение, е Десислава Атанасова. Според Телеграф тя била любовница на шефа на ГЕРБ в града, но фуражката отрича. Затова пък я е сложил втора, веднага след себе си, в пропорционалната листа на партията. Нейните две най-близки приятелки са трета и четвърта, което като нищо може да ги направи и тях депутатки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете