15.04.2009 17:22

Олигарсите: Валери Симеонов - отровната риба на Атака

Видян 15435 пъти | Коментари 0
Гласували 8 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скат е отровна риба. Най-добре го знаят враговете на олигарха от Атака Валери Симеонов. Те често биват нападани от неговата телевизия със същото име.


Той я основава преди 15 години, но истинската революция и популярност на бургаската медия идват преди петилетка. Първо с предаването за клюки Сигнално жълто, а после с рубриката за политически анализи Атака на Волен Сидеров. Тя пък роди партия – феномен. Атака!


Валери Симеонов, противно на очакванията, не е от Бургас. Роден е на 14 март 1955 г. в Долни чифлик, Варненско. Завършва електроинженерство във ВМЕИ - София. Две години работи по специалността си в Бургас: на аерогарата и пристанището. Три години е електромеханик на риболовен траулер. От 1985 до 1991 г. е енергетик на прокатна линия в „Промет“, Дебелт. През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати.


През 1992 с Антон Ангелов започват да изграждат кабелна телевизия в жилищен комплекс „Меден рудник“ в Бургас. На 24 януари 1994 г. стартира телевизия СКАТ. На изборите през есента на 2007 година става общински съветник в Бургас и дори бе избран за негов председател.


Подаде оставка от поста заради проекта да се строи джамия на общински терен, подходящ за детска площадка в работническия квартал Меден рудник.


Валери не се притеснява често да влиза в битки, особено напоследък. Първо бе взел на мушката бургаския кмет от ГЕРБ Димитър Николов, с когото до неотдавна беше в коалиционно управление. После се захванаха с олигарха и също водач на група в местния парламент Ваклин Стойновски.


Според човека, който не успя да построи небостъргач в Морската градина, Валери Симеонов “цели освобождаването на сградата, в която се помещава домът за сираци „А. Г. Коджакафалията“. Най-вероятно тя е предвидена за редакция на новия му вестник или за централа на телевия СКАТ, също негова собственост”.


Стойновски представи докладна записка на Сименов за  „Необходимост от преместване на дома за деца, лишени от родителска грижа, „Александър Георгиев-Коджакафалията“ в нова сграда“. Тогава предложението не е било прието, като един от основните доводи е била липсата на обосновка за каква цел ще се ползва освободената сграда. На специално дадената среща Стойновски подкрепи твърдението си и с факта, че до началото на изборите Симеонов не можал да си построи сградата, за която е взел парцел от Общината. Общинският съветник и концесионер на бургаския плаж сменя досегашното си определение към собственика на телевизия СКАТ олигарх с търговец на дребно. Стойновски обоснова твърдението си с факта, че за камерите  на въпросната телевизия- 200 на брой, разположени из целия град, няма сключени договори.


Домът нашумя в цялата страна на няколко пъти заради издевателства с неговите възпитаници – деца в неравностойно социално положение. Най-много шум се вдигна около скандални сцени с участието на хлапетата в чуждия филм Баклава.


Симеонов обаче контрира на страниците на в. Атака с цяла стратегия за младото поколение: “Децата ни се "друсат", децата ни слушат чалга и искат да станат мутри. Нужни са нови, чисти хора и действия, които да ни върнат към традиционните ценности. Първо, да премахне всичко и всички, които разделят нацията: етнически партии, писани и неписани привилегии, манипулациите в историята и други. Второ, да предприеме спешни мерки за стимулиране на дребния и средния частен бизнес. Тоест, за създаването на средна класа, която да спре икономическия упадък на страната и опасната консуматорска тенденция към потребление на социални помощи и вечни претенции към държавата. Трето, да бъдат взети драстични мерки срещу престъпността, просмукала държавата до най-високо ниво /в това число и полицията/, турцизацията на цели области и т.н. Трябва ни нов Енрот, който да ликвидира престъпността за няколко месеца, което е напълно възможно”.


Враговете му в Бургас обаче не са малко. Ето как завършва един текст за общинския съветник – олигарх, публикуван от thetruth.blog.bg: “Да пожелаем на Валери Симеонов никога да не го спохожда Безсъние , да не страда от Безапетитие , нивга да не разбере що е то "Безработица ". Дано никой никога не го хване по Без гащи, докато си урежда чрез властта личния бизнес. Нека го съпътства "Безаварийно хвъркане " в Безпределното пространство на Безочието. Без думи . ..»



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!