29.09.2008 09:55

Риновируси плъзнали из страната

Видян 2157 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сега е сезонът на масовите дихателни инфекции, предизвикани от така наречените риновируси, предупреждават лекарите. Те не са толкова опасни колкото грипните заболявания, но са неприятни и водят до сериозен дискомфорт.


В момента няма епидемични взривове в страната, но са особено разпространени респираторните инфекции, поразяващи дихателната система, заяви пред 19` доц. Мира Кожухарова – национален консултант по епидемиология. Тя уточни, че атакуващите ни в момента вируси предхождат грипните и не били така страшни като тях. Основната  причина за разпространение им била рязката промяна на времето, като в случая застудяването довело до отслабване на имунните сили на организма. Освен богатите на витамини храни специалистката препоръчва и антивирусни препарати, в случай че бъдем повалени от „врага“. Това са „Ремантадин“, „Тамифлу“ и „Реленца“. Кожухарова предупреждава, че лекарствата обаче ще бъдат безсилни пред задаващите се грипни щамове „Бризбейн“ и „Флорида“, които се очаква да „атакуват“ страната ни през декември и януари. Единствената сигурна защита срещу тях били ваксините.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.