Свързани новини

06.04.2009 17:52

Олигарсите: Чавдар Александров – история с яхти, пари и жени

Видян 39804 пъти | Коментари 0
Гласували 17 рейтинг: 4.1176
много слаба слаба добра много добра страхотна

 

Всеки град, който не е на море е провинция – нещо такова е писал навремето известният рибар и бохем Хемигуей. Точно така изглеждат нещата през лятото, когато Несебър се превръща в нещо като светска столица на България. На Слънчев бряг, Свети Влас, а от това лято – и на Поморие се изсипват богатите и известните българи. А един от най-колоритните им домакини е милионерът Чавдар Александров.


През студените месеци той прекарва повече време в София. Често може да бъде забелязан в компанията на пленителни дами в най-модните заведения. Присъствието му е видно още от ламборгинито или лимузините, които паркира пред входа.


Неговата бизнес групировка Александров ООД е създадена през 1998 в Бургас. Тогава 8-кратният шампион по ветроходство на България е едва на 23 години. И е световно неизвестен извън своя спорт.


Днес цяла България знае името му. Едни са го чули, когато подари апартамент в един от своите комплекси на Слънчев бряг на зрител на първия ВИП Брадър. Други са го разбрали, когато са прочели, че трите прими на шоубизнеса – Лили Иванова, Глория и Ивайла Бакалова са му поверили построяването на своите морски домове. Има и такива, които му броят парите като собственик на най-голямата яхта – 31 м, както и на още няколко тузарски лодки. За купоните с разливане на литри шампанско Мое е Шандон на борда, организирани от него, се носят легенди.


Бизнесменът със страст към морето и лодките обаче има и сериозни дела. Инвестира в различни области. Даже оглавява цяла Асоциация за насърчаване на чуждите инвестиции. Строителството и туризмът са му приоритет. Заради разрастването на бизнеса си купи дори частен самолет – привилегия, която могат да си позволят само хората, числящи се към суперкласата. В България в най-хай клуба са бизнесмени от ранга на Васил Божков и Митко Събев.


Като всеки човек, и Чочо има врагове. В сайта Солено морско например пише: “Хотелът на несебърският мултимилионер Чавдар Александров на два пъти лумна в пламъци. Тризвездната сграда се намира в тузарския курорт Банско. Местните там разправят, че не вярват на версията, пожарите в “Айсберг” не са умишлени, а са заради лошото строителство на сградата. Първият пожар в хотела на Чавдар Александров бе точно на 8 декември, когато в “Айсберг” настаниха 80 студенти, за да купонясват на празника си. Тогава младежите бяха спешно евакуирани, а от полицията се задоволиха да съобщят, само, че пожарът е започнал от комина и е обхванал покрива. Вторият пожар в “Айсберг” регистриран в началото на февруари, обаче подсказва, че дори обградени от десетина гардове, родните олигарси не могат да се чувстват в голяма безопасност. В Банско вече знаят името на Чавдар Александров макар, че 35-годишният богаташ рядко се вясва в курорта”. Фактологията и правописът са запазени в оригиналния си вид.


Човек, дори добре да живее, един ден влиза в политиката. Направи го и Александров, когато стана двигател на партия ДЕЛА. Тя спечели важни позиции в несебърския общински парламент. Той самият също е горд член на управата на един от най-богатите градове в страната. Даже успя да се примири с братя Диневи, с които не бяха в прекрасни отношения, в името на политиката. Днес бизнесмените на практика контролират общината.


Вегетарианец, не пие, не пуши и цялото си време и енергия отдава на работа. Освен за Владимир Путин, тези думи могат да се кажата и за Александров. Което вероятно означава, че неговият път в голямата политика тепърва започва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви