13.12.2017 12:15

Хванаха Крис Фрум с допинг

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шампионът от Тур дьо Франс и Вуелта Крис Фрум е дал положителна проба за салбутамол по време на Обиколката на Испания, информира Международния колоездачен съюз. Британецът е тестван на 7 септември след 18-ия етап от Вуелта, а в пробата му е открито повишено наличие на салбутамол, вещество, което се приема от астматици. Неговите нива са били завишени при положение, че той използва популярните "терапевтични изключения" и дори има право да взема легално допинг.  Както е известно, Фрум е изключителен любител на използването на стимуланти под маската на мними заболявания.


При въпросната допинг проба обаче наличието на салбутамол е над допустимите 1000 нанограма на милилитър, който са разрешени на тези, които използват  "терапевтични изключения".  Отварянето на Б-пробата е потвърдило наличието на веществото.В урината на лидера на Скай е имало наличие на салбутамол от 2000 нанограма на милилитър, двойно повече от допустимото.


Според правилата на Международния колоездачески съюз  засега Фрум не е със спрени права, но се отваря процедура, според която колоездачът ще бъде изслушан. Ако той не бъде наказан това няма да бъде прецедент за елитното колоездене.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни