Свързани новини

23.06.2016 16:07

Исинбаева и Шубенков мачкат с феноменални резултати на шампионата в Чебоксари

Видян 1156 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Най-добрата състезателка на овчарски скок Елена Исинбаева счита, че може да участва на Олимпиадата в Рио, независимо от решението на ИААФ да продължи наказанието на руските атлети.



„Ние все още се борим да се състезаваме на Олимпиадата в Рио. Трябва да подадем нашия случай в съда. Ако спечеля делото си в КАС (Спортен арбитражен съд), това ще означава, че ще ми е позволено да се състезавам“, заяви състезателката на Сборная.
Само преди ден Исинбаева стана шампион на Русия в Чебоксари с постижение 4.90 м, което е най-доброто в света за сезона, но не може да бъде признато като официално.



Припомняме, че руските атлети не могат да участват в състезания извън своята страна от ноември миналата година. 34-годишната красавица е символ на атлетиката и никога не е била уличавана в използване на непозволени стимуланти.
Другият сигурен златен медалист на Русия Сергей Шубенков също направи феноменално бягане на шампионата в Чебоксари и записа време от 13,2 сек в коронната си дисциплина 110 м с препятствия. 25-годишният първенец от Световното първенство по лека атлетика от миналата година в Пекин също е заплашен да не  участва в Рио, въпреки че винаги е бил чист, за разлика от американците Тайсън Гей и Джъстин Гатлин, които са били хващани неколкократно с допинг. Именно световната му титла най-вероятно е поводът Русия да бъде декласирана от игрите в Бразилия, за да не вземе олимпийското злато под носа на янките.



Съществува възможност невинните руски атлети да участват без да представляват никоя държава. Така Исинбаева няма да може да изслуша химна на Русия и ще гледа пред себе си знамето на МОК. Такъв прецедент имаше на Олимпиадата в Барселона, когато югославските спортисти участваха, като независими атлети.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е