01.08.2015 14:10

Решават съдбата на допингираните щангисти в края на месеца

Видян 549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българските щангисти, които бяха заловени с допинг, ще научат окончателната си съдба в края на август. 11-те тежкоатлети, сред които най-добрите ни състезатели Иван Марков и Милка Манева, отнесоха санкции между 9 и 18 месеца, след като дадоха положителни проби за станозолол. След проведеното разследване, включващо и прокуратурата, бе доказано, че забраненият стимулант е попаднал несъзнателно в кръвта им, а вината за наличието му е в производителя на препарата „Трайбест“. Това позволи на Марков, Манева, Демир Демиров и Ивайло Филев да се разминат с доживотни наказания.


 


От Българската федерация по вдигане на тежести още през юни, когато станаха ясни санкциите, обявиха, че ще обжалват, тъй като са невинни. От централата подадоха иск пред Спортния арбитражен съд в Лозана, а делото ще се гледа в последната седмица на месеца. „Сигурни сме, че ще спечелим. Фактът, че нямаше финансова глоба е показателен, че и международната федерация не ни смята за виновни“, коментира генералният секретар на БФВТ Борислав Гидиков, пише БЛИЦ.


 


България изпрати 16 млади щангисти на европейското първенство за кадети, юноши и девойки в Ландскрона. В шведския град страната ще бъде представена от 9 момчета и 7 момичета, които ще се борят за отличия при 15 и 17-годишните. „Имаме сили за 5-6 медала. Някои от децата са изключително класни и обещаващи“, заяви Гидиков.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион