05.07.2015 19:52

България е на полуфинал във Група 2 от Световната лига

Видян 650 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният отбор по волейбол на България се класира за полуфинала на втора дивизия на Световната лига предсрочно, след като в събота вечерта отборът на Пламен Константинов записа победа срещу Аржентина и събра 21 точки в поток C. Трикольорите удариха гаучосите с 3:0 (27:25, 25:20, 25:22)  в първия сблъсък между двата тима. Двубоят бе изгледан на живо от 5 000 зрители в зала Конгресна в Двореца на културата и спорта във Варна.


 


Либерото на националния отбор Теодор Салпаров говори пред БНТ след двубоя, като наблегна на подкрепата в Морската столица и какво трябва да се подобри в представянето на отбора: „Още от 2003 Варна е място, което ни подтиква да играем добре волейбол. В тези тежки времена хората тук отделят не малко средства, за да дойдат да ни гледат. Имаме какво още да изчистваме, но смятам, че до началото на Европейското механизмите и системата ни на игра ще бъдат изчистени. Неслучайно сме взели домакинството на финалите в Лигата при нас, така че трябва да се представим подобаващо. Лошо е, че имаме толкова брак от сервис, и когато съперникът ни има добро посрещане, става по-тежко за блок и атака“, сподели Салпаров.


 



В борбата за промоция в елитната група нашите ще срещнат състава на Белгия на 10 юли. Другият полуфинал пък е между Франция и Аржентина/Канада, като вторият участник не бе известен до редакционното приключване на броя. Снощи България и Аржентина отново премериха сили, като изходът от двубоя не е от значение за нашите. Финалната среща на втора дивизия е на 11 юли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се