04.07.2015 20:40

Кралев: Горд съм, че България организира едни от най-престижните форуми по джудо на Стария континент

Видян 790 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейското първенство по джудо за кадети  до 18 години, което се провежда в столичната зала „Арена Армеец”.


 


На официалната церемония присъстваха още Сергей Соловейчик - президент на Европейския съюз по джудо, както и председателят на родната федерация Иван Михалев. В залата като гост беше и президентът на Международната федерация по джудо Мариус Визер.


 


„Горд съм, че България организира едни от най-престижните форуми по джудо на Стария континент. През февруари бяхме домакини на Европейската отворена купа за мъже и жени, а днес приемаме Европейския шампионат за кадети до 18 годишна възраст. Това е огромно доверие към нашите организаторски способности и професионалната работа на Българската федерация по джудо, каза министър Кралев по време на откриването, цитиран от пресцентъра на спортното министерство. "През последните години родните джудисти показаха отлична подготовка на големите международни форуми, което увеличи популярността и социалната значимост на този спорт сред децата у нас”, допълни министърът.


 


„За Българската федерация по джудо и нашата страна е голяма част за четвърти път да бъдем домакини на европейско първенство, посочи Михалев. – Предстои да видим какво е бъдещето на европейското джудо и аз вярвам, че то е добро.”


 


Министър Кралев и Сергей Соловейчик наградиха кадетките в категория до 57 кг, където победителка стана финландката Емилия Канерва, на второ място се нареди Мария Гризлова от Русия, а на трето се класираха Лизе Келлер от Словения и Мариам Тшантурия от Грузия.


 


Пред очите на министъра нашето момче Иван Стефанов спечели в оспорван двубой със словака Мирослав Копис бронзов медал в категория 81 кг и така донесе второ отличие за страната ни. Вчера европейски шампион в категория до 55 кг стана Денислав Иванов.


 


Европейското първенство по джудо за кадети до 18 години протича при изключително силна конкуренция с участието на близо 500 състезатели от 41 държави. България е представена от 17 джудисти – 10 кадети и 7 кадетки. Това са най-добрите ни състезатели при младежите и девойките. За да оценяват организацията на шампионата у нас са и 30 представители на  Европейския съюз по джудо, които следят стриктно как се провежда състезанието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви