27.05.2015 17:51

Трагичен Григор и безкомпромисна Сесил е българското участие на Ролан Гарос

Видян 517 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата ракета на България Григор Димитров записа поредният си разочароващ мач през сезона, като отпадна за втора поредна година още в първия кръг на Ролан Гарос. 24-годишният хасковлия загуби от американеца Джак Сок с 6:7 (7), 2:6, 3:6. 


Легендарният тенисист и настоящ анализатор на Евроспорт Матс Виландер сподели, че според него българинът има някакъв проблем, който му пречи да покаже най-добрата си игра в момента. „Изненадан съм от слабото представяне на Димитров. Той има да защитава доста точки на Уимбълдън и не може да си позволи да губи от по-слаби съперници“, заяви Виландър.


В последната година за Димитров се пише много повече по светските страници, отколкото по спортните, а ако продължи с тази тенденция има опасност да отпадне от елита на световния тенис и да стане втори Валери Божинов за родния спорт.


Точно на другия полюс пък се представи Сесил Каратанчева на Ролан Гарос. 25-годишната софиянка записа страхотна победа над Йелена Янкович в мач от първия кръг, като дори игра с бъбречна криза. Втората ракета на България смачка бившата №1 в света с 6:3, 6:4 и по този начин постигна четвърти пореден успех в турнира, след като преди това премина през квалификациите.


Така точно 10 години след най-големия триумф в кариерата си - четвъртфинал на Ролан Гарос, Каратанчева отново жъне успехи в Париж, а благодарение на класирането си за втория кръг, си подпечата и завръщането в топ 100 след края на турнира. Припомняме, че след участието и във Франция през 2005 г., софиянката бе уличена в употреба на допинг и бе наказана за 2 години с лишаване от състезателни права.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци