31.03.2015 16:23

Стоичков дари златните си отличия на музея на ЦСКА, от Армията сбъркаха данните

Видян 483 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Легендата на ЦСКА и Барселона Христо Стоичков дари на музея на армейците реплики на двете най-ценни индивидуални награди в кариерата си - Златната обувка и Златната топка. 


Модерния ляв спечели Златната обувка през 1990 година, след като реализира 38 гола в родната А група с фланелката на 31-кратния шампион на България. Четири години по-късно - през 1994, вече като футболист на испанския гранд Барселона, взе и Златната топка. 


Очевидно от Армията, обаче, не бяха наясно през коя година бе спечелена Обувката. На поставката за трофея беше изписано, че наградата е за сезон 1988/89, което не отговаря на истината. Голмайсторът от СП`94 бележи своите исторически 38 попадения през сезон 1989/90. През 1989 г. №1 на Европа става звездата на Динамо (Букурещ) Дорин Матеуц.


Стоичков пък, бе категоричен, че не следи ситуацията около ЦСКА. „Знаете, че съм в Америка. Имам и малко работа в Испания също така. Тук съм само за няколко часа да видя майка ми на село, ще мина да почета баща ми, лека му пръст. Нямам особено време да следя какво става в България. Графикът ми е натоварен. Не съм тук и не знам за какво става въпрос в ЦСКА. Да се връщам? Знаете ли колко ми е хубаво в Маями?“, завърши в типичния си стил Камата.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак