Курортът Мальовица стана зимна столица на алпийските спортове
01/04

Свързани новини

18.03.2024 11:15

Курортът Мальовица стана зимна столица на алпийските спортове

Видян 1242 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 15 и 16 март при отлична организация и добри климатични условия се проведе надпреварата за купите „Чамкория” и „Мальовица”

В два поредни дни, на 15 и 16 март, в ски курорт Мальовица се проведоха ски състезания за малки и по-възрастни спортисти. На 15 март курортът  прие стартовете по ски алпийски дисциплини – Гигантски слалом за деца от U8, U10 и U12 за „Купа Чамкория“. Те бяха част от Календара на Българска федерация по ски.

По отлично подготвената писта „Ръждавица” в драматична битка се впуснаха  над 230 млади скиори от цялата страна. Най-малките спортисти бяха на възраст до 8 г.  

Интересът към събитието беше голям и стотици хора наблюдаваха състезанието и бурно окуражаваха своите любимци. На специална церемония на Меча поляна победителите в различните възрастови групи бяха наградени с купи, медали и подаръци от кмета на Община Самоков Ангел Джоргов и организаторите от Мальовица ски и спортен клуб „Чамкория“. Тазгодишните победители са Дария Кирилова, Андрей Замфиров, Никол Иванова, Филип Зарев, Михаела Михайлова и Рони Муса.

Ден по-късно, на 16 март, отново в курортен комплекс Мальовица се проведе и държавното първенство по ски-алпинизъм за  "Купа Мальовица" 2024. По време на 30-тата Купа бяха излъчени шампионите в дисциплината „Отборно“. Участниците в състезанието трябваше да преминат по предварително подготвен и маркиран маршрут в планината. Спортистите  имаха по няколко изкачвания, спускания и елементи от алпийското катерене.

В почивния съботен ден, по време на надграждаването отново редица официални лица уважиха с присъствието си финала на  оспорваното състезание.

Организацията и на две надпревари  бе на високо професионално ниво, а климатичните условия и снежната покривка перфектни. От к.к. "Мальовица" изразиха надежда, че зимният сезон ще продължи по - дълго от обичайното.  Организатори коментираха, че подобен тип състезания, трябва да станат част от обща национална политика, която да стимулира още повече деца да практикуват зимни спортове. За най-малките  подобен тип събития са много повече от обикновено състезание.

Благодарение на малките и големи участници, които със своето добро настроение, заразиха публиката, двете състезания се превърнаха в един истински  празник.

След двете състезания, домакините от ски курорта „Мальовица“ любезно поканиха всички зрители да прекарат целия уикенд в комплекса  наслаждавайки се на прекрасната природа на Рила планина и отлично обработените писти.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Мощна притегателна сила излъчвате

Мощна притегателна сила излъчвате, не се съмнявайте в